Wednesday 24 October 2018

Pear and Pumpkin Casserole

Just recently (or at least it feels so) my big little sister and I discussed the wonders of autumn colours and gifts in different parts of the world. 
I told her, how the trees are bending under the weight of pears here in Innsbruck, and I have finally found time to put it down in a post :) 


Today it is snowing in the mountains, so time to tuck up and prepare something warm and full of sunshine that will remind you of those warm, not too hot, September/early October days... 


Недавно я обсуждала с подругой разнообразие и обилие осенних даров в наших разных частях света - она восхищалась обилием груш и яблок, того, что считается экзотикой на Тайване, равно как и кусты личи на заднем дворе у нас :)
Сегодня в горах выпал снег, поэтому пришло время закутаться потеплее и приготовить что-нибудь тёплое, что напомнит те яркие солнечные дни сентября и тёплый, но не слишком жаркий октябрь...

 
And yes, there are still tons of pears in the trees ;)


This recipe is actually super-easy, yet filling and warming, just what one needs on a chilly day <3

All you need is:
1 butternut squash
2-3 pears
olive oil
Mozzarella and Parmesan slices
salt/pepper + a little bit of cinnamon or nutmeg

Oil the baking form and preheat the oven. 
Cut the squash into 1/2 cm thick slices, pears will be thinner. 
Arrange pears and pumpkin nicely in the baking dish, layered with slicer Parmesan and Mozzarella. 
Sprinkle with some extra olive oil, salt, pepper and spices.
Bake at 180 degrees for about 30-40 minutes and enjoy a warm cup of tea/cocoa in the mean time.
Serves one very hungry person or two not-so hungry ones :)


Рецепт запеканки очень простой, зато сытный и согревающий :) 

Всё что нужно, это:
1 мускатная тыква
2-3 груши
оливковое масло
пармезан и моцарелла, порезанные дольками
соль, перец + корица или мускатный орех (или и то и то)

Осталось только: смазать форму для выпечки оливковым маслом и прогреть духовку, нарезать тыкву и груши тонкими ломтиками и уложить красиво в форму. 
Добавить между слоями тыквы и груши сыр и посыпать специями. 
Сверху ещё немного оливкового масла и отправляем в духовку.
Запекать 30-40 минут при 180 градусах.
Это полу-десертное блюдо, которого хватает на одного голодного студента или на 2х чуть более сытых :)
 В любом случае, мне было тепло и вкусно, надеюсь и вам понравится!

No comments :

Post a Comment