It is this magical time of the year again, when everything around blooms, and even though I don't have my own garden anymore (we moved to a new place),
I can still walk around the neighborhood, picking berries that hang over the path (on the public side of the fence, and asking the neighbors for permission, of course),
and elder flowers, that are in full bloom right now and can be found on every corner.
In fact, there are so many around, whole streets and blocks smell with elder syrup, and the blossoms fall and tangle in the hair, causing smiles and good-humored curiosity in passing by people <3
I can still walk around the neighborhood, picking berries that hang over the path (on the public side of the fence, and asking the neighbors for permission, of course),
and elder flowers, that are in full bloom right now and can be found on every corner.
In fact, there are so many around, whole streets and blocks smell with elder syrup, and the blossoms fall and tangle in the hair, causing smiles and good-humored curiosity in passing by people <3
This time, I've decided to try elder flower pancakes
1 egg
4 heaped table spoons of flour (I use a mix of regular and flax flour)
1 table spoon of sugar
1 tea spoon of vanilla sugar
1 glass of milk
8-10 elder flowers
Beat the ingredients for the batter together: egg+sugar+flour, then add milk. This will help you avoid lumps :)
Dip the flowers into the dough and throw them onto the hot oily pan, turning over when the edges turn crispy.
Voila!
I hope you enjoy the tender summer taste <3
I hope you enjoy the tender summer taste <3
Лето уже в полном разгаре, и у нас снова начался сезон бузины: в каждом квартале, на каждой улице, практически в каждом саду цветут огромные кусты и благоухают на весь район. Цветки осыпаются, застрявая в волосах, почти как снежинки, вызывая улыбки и добродушное любопытство прохожих...
В честь этого я решила попробовать новый для себя рецепт: блинчики из цветов бузины.
Рецепт очень простой, как для блинчиков:
1 яйцо
4 ст. ложки муки с горочкой
1 ст. ложка сахара + 1 чл. ванильного сахара
1 стакан молока
8-10 цветков бузины
Взбиваем все ингридиенты для блинов по-очереди, чтобы не было комочков:
яйцо+сахар+мука+молоко
Макаем цветы бузины в смесь для блинчиков, кидаем на горячую сковородку и обжариваем "до золотистой корочки" :)
Вкус получается нежный, совсем летний.
Вкус получается нежный, совсем летний.
Приятного аппетита!
No comments :
Post a Comment